Contabilitate si expertiza contabila

Profesionalismul echipei noastre se remarca si in calitatea superioara a serviciilor de contabilitate si expertiza contabila pentru persoane fizice sau juridice, asistenta bazata pe experienta, dedicare si perfectionare continua.

Contabilitate

In functie de structura organizatorica a companiei dumneavoastra si de necesitati, serviciile noastre de contabilitate se disting dupa cum urmeaza:

Companii cu un departament financiar-contabil propriu Externalizarea serviciilor de contabilitate

Organizarea departamentului financiar-contabil propriu

Verificarea lucrarilor contabile, realizate de personalul companiei

Consultanta privind legislatia in domeniu financiar – contabil si fiscal

Servicii complete de contabilitate

  • evidenta stocurilor
  • evidenta mijloacelor fixe
  • inregistrari contabile
  • intocmirea si verificare balantei contabile
  • stabilirea rezultatului financiar (profit/pierdere)

Expertiza contabila

Expertiza, in general ,este activitatea de cercetare efectuata de un specialist care are calitatea de expert, cu scopul de a stabili adevarul intr-o anumita situatie, problema sau litigiu.

Expertiza contabila este o forma de cercetare stiintifica efectuata in vederea lamuririi modului in care sunt reflectate in documente si in evidentele tehnico-operative si contabile, anumite fapte, imprejurari si situatii de natura economico-financiara.

contabilitate.1

Prin expertiza contabila se intelege misiunea data unui expert contabil de a controla registrele contabile, conturile si actele justificative financiar-contabile ale unei entitati, fie in scopul de a furniza partilorinteresate date pentru o regularizare echitabile a afacerilor comune, fie spre a procurajustitiei informatiile necesare in scopul de a se pronunta, in cunostinta de cauza, asupra unui proces sau a unei contestatii de care a fost sesizata.

Sfera expertizei contabile cuprinde intreaga activitate economico-financiara a unei entitati. Are ca obiect de cercetare situatia economico-financiara si capacitatea acestuia de a genera profit sau venituri, asa cum rezulta din documentele primare si de evidenta contabila privind iesirea si intrarea legala a valorilor materiale si banesti, cu scopul de a stabili in mod stiintific, corectitudinea sau incorectitudunea administrarii unui patrimoniu. 

contabilitate.2Totodata, expertiza contabila are ca obiect si analiza economico-financiara a activitatii unei entitati, cu scopul de a se determina comportamentul conducatorilor si al persoanelor din structurile functionale si de productie, in raport cu atributiile lor de serviciu.

Dupa destinatie expertiza contabila poate fi:

 • expertiza contabila judiciara - se solicita si se efectueaza la dispozitia organelor de ancheta sau judiciare pentru solutionarea cauzelor aflate in stare de ancheta, cercetare, sau de judecata;
 • expertiza contabila extrajudiciara sau amiabila - solicitata de persoane fizice sau juridice interesate fara sa existe un dosar de ancheta, cercetare sau de judecata.